Eflatun Koza: Öykü ve Deneme Yazan Lubunyalara Çağrı

Velvele Edebiyat Kolu, Türkçe queer yazına yeni bir mecra yaratmak amacıyla yola çıktığında aylardan temmuzdu. İlk adımı şiir için atmış ve şair lubunyalara sayfalarımızı açmıştık. Çağrımıza gösterdiğiniz ilgili karşısında hissettiğimiz şaşkınlığı ve mutluluğu tarif edecek sözcükleri bulmakta zorlanıyoruz. Çağrıdan birkaç saat sonra posta kutumuz maillerle doldu, şahane şairler harika şiirlerini bizlerle paylaştı. Arkadaş Z. Özger’e saygıyla Yeryüzü Ağacı adını verdiğimiz bu seri hala sürüyor ve sizlerden şiirler gelmeye devam ediyor. Türkçeye daha önce çevrilmemiş şairlerin şiirlerini çevirdiğimiz Lubunyaların Şiirleri Dile Geliyor serimizle de gurur duyuyoruz. Bu iki projeye gösterdiğiniz ilgi bizi yeni bir adım atmaya şevk etti. Bu okuduğunuz cümleler Edebiyat Kolu’nun yeni çağrısının ilk satırları.

Şiirle yola çıktık; öykü ve demelerlerle devam ediyoruz. Bu yeni proje adını 1 Aralık 2009’da kaybettiğimiz, Türkçe edebiyatın en incelikli ve özel kalemlerinden biri olan sevgili Cahide Birgül’den, onun hastalığı sürecinde yazdığı son romanından alıyor. Eflatun Koza

Sayfalarımız öykü ve/veya deneme yazan, yazmak isteyen herkese açık. Heteroseksist dilin, edebiyat kurallarının, cis hetero erkek editörlerin değerlendirme kriterlerinin dışında bir yol izleyeceğimizin altını çizmek isteriz. LGBTİ+ yazarları ya da yazmayı isteyip az önce saydığımız nedenlerle bir türlü harekete geçemeyenleri cesaretlendirmek, kuir edebiyatın gelişip serpilmesine katkı sunmak istiyoruz. Gelin bu eflatun kozayı beraber örelim, yeni ve lubun bir edebiyatın çimentosunu birlikte kararlım, tuğlalarını beraber dizelim.

Sorularınızı ve metinlerinizi iletisim@velvele.net adresine yollayabilirsiniz.

Bizi habersiz, öyküsüz, denemesiz bırakmayacağınızı umuyoruz.

Sevgiler…
Velvele Edebiyat Kolu 

Ana görsel: Şafak Şule Kemancı, İsimsiz, 2019, karışık malzeme, 20×20 cm
Instagram

2 Comments

  1. Geri bildirim: Erik Domates – velvele
  2. Geri bildirim: Anneme Mektup – velvele

Bir Cevap Yazın