Şugariyet Ödüllerinden Çekiliyoruz. Çünkü…

SPoD’un düzenlediği Şugariyet Ödüllerinde Velvele’nin iki dalda aday gösterildiğini sevinçle öğrendik. Mutluluğumuzun nedeni ödülün kendisinden ziyade ürettiklerimizin görülüp takdir edilmesi ve önemseniyor olduğumuzu hissetmemiz. Velvele’yi adaylığa değer gören herkese çok teşekkür ederiz.

Ancak, geçtiğimiz günlerde ödül jürisi ile ilgili yapılan açıklama, juriden çekilen arkadaşlarımızın eleştirileri ve ardından SPoD’un her satırı Velvele’nin politikası ile çelişen “savunması” nedeniyle bu organizasyonun bir parçası olmayı reddediyor ve adaylıktan çekiliyoruz.

SPoD kendilerinin de dediği gibi içinden geçtiğimiz kritik zamanlarda bilerek ya da bilmeyerek siyasi bir karar aldı ve sansür uyguladı. Üstüne bir de hatırlamaya yönelik eleştirilerin üstünü çizip yaratmaya çalıştığı kendi hafızasını koydu. 

Oysa bizler hatırlıyoruz. Savaş, militarizm karşıtlığı Türkiye’deki LGBTİ+ mücadelesinin gündemleri oldu ve yaşadığımız ayrımcılığın bu kavramlarla ilişkileri üzerine söz üretti, üretmeye de devam ediyor. Bölgedeki savaşı ve devlet şiddetini daha fazla konuşmamız gereken bu zamanlarda Velvele olarak durduğumuz yeri biliyor, sizlerin de bilmesini istiyoruz. Emre Özfetiş’in, Deniz Gedizlioğlu’nun, İlksen Gürsoy’un, Pınar Karabağ’ın ve Şevval Kılıç’ın yanındayız. Eleştirileri Velvele’nin de eleştirileridir. 

Bu sürecin hareket için de zihin açıcı tartışmalara vesile olmasını ve mücadeleyi kendi ayrıcalıklarımıza göre değil, başkalarını da görerek ve gözeterek sürdürmenin gerekliliğini bir kere daha hatırlatmasını umuyoruz.

Bijî piştevanî! Yaşasın dayanışma!

Bir Cevap Yazın